Часове преди днешния избор във Висшия съдебен за нов обвинител

...
 Часове преди днешния избор във Висшия съдебен за нов обвинител
Коментари Харесай

Атакуваха Гешев с компромат преди вота

 

Часове преди днешния избор във Висшия правосъден за нов обвинител номер едно  медии, свързани с подсъдими олигарси проведоха компроматна офанзива против претендента за основен прокурор Иван Гешев, а малко по-рано партията на градската десница - Демократична България разгласи, че стопира акцията си за локалните избори, но  свири общ брой на пионките си за следващ марш против кандидатурата на Гешев. 

 

Компроматната офанзива, проведена по всички обичаи на руската агитация, се появи първо в уеб страницата „ Актуално “, а по-късно и в „ Медиапул “.  В публикациите се твърди., че прокурорът Гешев  имал секрети сметки за милиони в Швейцария и Монако (бел.р. комплицирано очевидно в бързината в самите текстове с Мароко), към които били открити преводи и наличия от сметки в Лихтенщайн, България и Руската федерация, написа Монитор.

 

Материалите се базират на два така наречен „ документа “. Единият, излязъл сякаш от държавното обвиняване с автограф на зам. основния прокурор Борислав Сарафов, другият - от ДАНС.

 

„ Новината “ беше публикувана мълниеносно в мрежата на правилото на манифактурата за клюки, основана на основата на изданията, свързани с Прокопиев и ортаците му олигарси, само че се оказа, че въпросните „ документи “ са фалшифицирани.

 

 От прокуратурата оповестиха, че са създали инспекция, показваща, че под номерата, написани върху тях, не съществуват сходни писма. Сарафов също е безапелационен, че не е подписвал, нито пращал сходно писмо. Същото споделят и от ДАНС.

 

 „ Документите са явно неистинен и задачата на публикуването им е обвързвана с плануваното за четвъртък чуване на претендента за основен прокурор “, оповестиха от държавното обвиняване, като показаха също, че на 13 май основният прокурор Сотир Цацаров е изискал от шефа на ДАНС цялата налична в организацията информация за банкови сметки, присъединяване в офшорни компании, притежавани недвижими парцели в чужбина и други вложения от лица, заемащи обществени длъжности, които не са декларирани от тях по съответния ред. На 19 юли е получил отговор, че общо 11 лица, заемащи длъжности в законодателната и изпълнителната власт, имат персонално или през свързани лица сходни активи. На 15 август е постъпила информация и за магистрати, само че измежду тях също не попада името на Гешев.

 

Очевидно компроматът е бил за затопляне на въпросния „ митинг “, подготвян от партията на градската десница, чиято концепция е да се организира пред Висш съдебен съвет по време на чуването на претендента за основен прокурор. Междувременно, малко по-рано довечера   бе направена и подготовка – много рехава, свикана от обвързваното с Прокопиев и проваления правосъден министър и сегашен водач на олигархичната „ Да, България “ Христо Иванов - „ Правосъдие за всеки “, под надпис „ Марш за правораздаване “. 

 

На марша се събраха едвам към хиляда души, сред които  обвързваното с различен обвиняем олигарх – банкера дезертьор Цветан Василев „ БОЕЦ “, скандалният някогашен началник на Софийския областен съд и лидер на листата за общински съветници на „ Демократична България “ Методи Лалов, подсъдимият дружно с Прокопиев някогашен министър на стопанската система Трайчо Трайков, деятели на „ Спаси София “ и сие. Самият митинг пък бе трансфорат в предизборна демонстрация, като с изключение на Лалов с дейна роля в него играеше и претендентът за кмет на " Демократична България " -  Борислав Игнатов. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР